Massa för mjukpapper

Skräddarsy ditt papper med slipmassa, CTMP och sulfatmassa

Mjukpapper, eller tissue, kallas de papperskvaliteter som används vid tillverkning av servetter, hushålls- och toalettpapper. Såväl Rottneros Bruk som Vallviks Bruk tillverkar massakvaliteter som används för produktion av mjukpapper. Både slipmassa, CTMP (Chemi-Thermo-Mechanical-Pulp) och långfibersulfatmassa kan användas för att tillverka mjukpapper. Genom att blanda våra massatyper kan vi hjälpa kunden skräddarsy ett mjukpapper som passar deras behov.

Vi ser till att slutprodukten får rätt egenskaper

Kraven när det gäller mjukpapper är ofta många och höga. Det handlar bland annat om att ta hänsyn till bulk, absorptionsförmåga, hur pappret känns, hur väl det håller ihop när det blir blött, utseende och ljushet. Våra tekniska specialister rådgör med kunderna om vilka massatyper som ska blandas för att få fram rätt egenskaper. En av koncernens senaste innovationer inom området är Absorption Express som, likt namnet antyder, har en absorptionsförmåga i världsklass och dessutom en hög bulk.

 

mjukpapper.jpeg

Växande efterfrågan på nödvändig produkt

Marknaden för dessa produkter är inte bara stor utan även relativt okänslig för konjunktursvängningar. Med exempelvis en ökad levnadsstandard i stora delar av Asien ser vi en stadigt växande efterfrågan.

person
Kontaktperson tekniska frågor
Mekanisk massa för mjukpapperRottneros Bruk

Erik Gillberg Försäljningschef, mekanisk massa +46 270 622 21 erik.gillberg@rottneros.com

person
Kontaktperson tekniska frågor
Kemisk massa för mjukpapperVallviks Bruk

Cristina Sjöberg Försäljningschef, kemisk massa +46 (0)270 620 33 cristina.sjoberg@rottneros.com